Hvorfor vaelge en elevationsseng

Hvorfor vælge en elevationsseng?

22dsa11

Der findes efterhånden en hel del forskellige slags senge, og der er adskillige fordele ved hver af dem. Derfor kan det også være svært at sige, om en given seng er bedre end en anden.

Svaret på dette spørgsmål er nemlig meget individuelt.

Det er dog noget af det, de går meget op i at undersøge på Sengeguruens hjemmeside, hvor de blandt andet har skrevet en artikel, der udelukkende skal gøre dig klogere på, hvilke elevationssenge der er de bedste. Læs artiklen her hvis du vil finde den elevationseng, du har gået og drømt om.

I denne artikel har vi forsøgt at følge i deres fodspor ved at gøre det lidt mere klart, hvorfor du måske skal vælge en elevationsseng.

Ideen med en elevationsseng

Før vi kan blive kloge på, hvorfor det kan være et godt valg at købe en elevationsseng, så er vi nødt til at få på det rene, hvad en elevationsseng er, og hvad ideen med sådan en seng er.

Ideen med sengen ligger faktisk i navnet.

En elevationsseng kan nemlig eleveres. Det vil sige, at den kan løftes eller sænkes ligesom en elevator.

Det vil sige, at det altså ikke er en seng, der nødvendigvis bare er helt plan hele tiden. Du kan nemlig løfte eller sænke den ene eller begge ender på denne seng, således at du for eksempel kan komme til at sidde op.

Du kan dog også bare ligge helt plant, hvis det er det, du vil. Det hele styres nemlig af dig, da du bare skal trykke på en knap for at bruge disse funktioner.

Fordelene ved en elevationsseng

Men hvorfor skulle du så vælge en elevationsseng?

Det skal du gøre, hvis du gerne vil have muligheden for enten helt eller delvist at sidde oprejst i din seng.

Der kan være flere forskellige grunde til, at det kan være en fordel lige fra rygskader til personlige præferencer. For nogen er det nemlig ikke sundt at ligge helt plant. For andre kan det bare være en fordel at kunne sidde op, hvis de vil læse eller se en film, inden de skal sove, eller når de står op.

Hvis du derfor kan se en fordel i at kunne løfte eller sænke din seng, så er en elevationsseng et godt valg til dig.

Sengens opbygning

Det er dog ikke alene den smarte mulighed for at elevere den ene eller begge ender af sengen, der kan gøre en elevationsseng til det bedste valg for dig.

Ligesom med andre typer af senge så er der også i elevationssenge tænkt over, hvordan sengen er sammensat og opbygget.

Det vil sige, at der i forskellige modeller er lagt meget vægt på at finde gode madrasser og topmadrasser, som både kan holde til at blive bøjet, mens sengen løftes eller sænkes, og som kan give dig en god støtte og komfort i din seng.

Selvom det kan være meget rart at kunne sidde op, så er det vigtigste element af din seng nemlig, hvordan du ligger i den, når du sover.

Det vil sige, at du kan få elevationssenge med madrasser lavet af latex, memory foam, skum med mere.

Du kan ligeledes få madrasser med eller uden fjedre.

Ligesom med andre sengetyper kan du også få madrasser, hvor fjedrene er arrangeret i forskellige komfortzoner, der giver den optimale støtte til forskellige kropsdele.

Du kan også få forskellige slags topmadrasser til din elevationsseng, så du kan vælge topmadras på baggrund af eksempelvis tykkelse eller blødning efter topmadrassens tykkelse eller blødhed.

Kort sagt er elevationssengen ikke bare en smart sengetype. Det er også en potentielt ganske komfortabel sengetype.