Bliv mere effektiv på hjemmearbejdspladsen

Bliv mere effektiv på hjemmearbejdspladsen

22dsa11

Corona-pandemien har lært os at tænke i nye baner, og hjemmearbejdspladser er for alvor blevet in. Uanset din branche bør du give dit hjemmekontor lidt ekstra kærlighed, så du får de bedste betingelser for at blive effektiv, selvom du befinder dig i hjemlige rammer. Her giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan optimere effektiviteten på hjemmearbejdspladsen.  

Showroom på hjemmearbejdspladsen

Skab ro omkring dig


Når du arbejder hjemmefra, er det nemt at blande den professionelle og private sfære – og det kan blive en farlig cocktail for din effektivitet. Prøv i videst muligt omfang at finde et separat rum i hjemmet – eller et sted, der kan afskærmes – så du får ro til at udføre dine opgaver. Indretter du f.eks. hjemmekontoret med udsyn til vaskemaskinen eller TV’et, er det nemt lige at sætte en ekstra vask over eller snuppe et afsnit af yndlingsserien. 

Hemmeligheden bag et effektivt hjemmekontor er at få den til at minde om det traditionelle kontormiljø – med inddelte arbejdstider og -zoner, så du ved, hvornår du bevæger dig fra det ene område til det andet. Du kan også gøre det ekstra synligt ved at klæde dig professionelt på i din arbejdszone og så hoppe i joggingbukser og hjemmesko, når du har fri.     

Investér i det rigtige udstyr
Hvis du allerede nu ved, at din hjemmearbejdsplads bliver af permanent karakter – måske er du selvstændig – kræver indretningen af hjemmekontoret givetvis lidt ekstra. Det kan tænkes, at du etablerer et showroom sammen med kontoret, så du kan præsentere dine produkter i webshoppen via videoer. Her skal du investere i et godt udstyr, da et nedbrud eller datatab kan være afgørende for din indtægt. 

Du skal muligvis også tænke på, at du skal have et kig på din gamle eltavle, så du ved, at den kan klare den ekstra kapacitet, hvis du pludselig skal tilkoble flere enheder, der alle trækker en del strøm. Få gerne et professionelt kig på dine eltavler i Roskilde, så du ved, at du undgår kortslutninger lige før deadline. 

Skab en personlig indretning

Gør det personligt


Et professionelt kontormiljø behøver ikke at være lig med kedeligt. Du skal selvfølgelig stortrives i dit nye hjemmekontor, så det er vigtigt, at du levner plads til at gøre det personligt. Det vil gøre dig mere produktiv, hvis du eksempelvis skal udtænke nye idéer, forfatte tekster eller bare er vant til at holde mange bolde i luften. Indret dig med dine foretrukne vægfarver, yndlingscitater og genstande, der bringer dig i godt humør. 

Hvis du er typen, der gerne vil holde kroppen fit trods de mange timer på kontoret, kan du bl.a. indrette dig med møbler, der passer perfekt ind i kontormiljøet, eventuelt som en ekstra siddeplads, men som også kan bruges som træningsredskab, når du snupper en lille frokostpause. 

Et godt forslag kunne være en flad bænk til træningsbrug. Kombinér gerne med et par håndvægte, og når de ikke er i brug, kan de jo passende bruges som bogstøtter til dine mapper og lign. Lad din professionelle kreativitet afspejle sig i indretningen.