cocker spaniel

Dette skal du vide inden du får hund- Har du tid?

22dsa11

Rigtig mange, særligt børnefamilier, ønsker sig brændende en hund. Der kan da også være rigtig mange gode ting ved at tilføje et ekstra, firbenet medlem af familien i form af en hund. En hund er nemlig en enormt god undskyldning for at komme ud at gå, ligesom den kan være den oplagte legekammerat for børnene, når de kommer trætte, alene eller kede hjem fra skole. Det at være hundeejer er dog ikke lutter lagkage, og det er mindst lige så vigtigt at være opmærksom på, inden man får hund. Så er det altså lige meget, om man er barn eller voksen.

Har du tid?

Først og fremmest skal du vide, at du rent faktisk har tid til at have hund. Er I en børnefamilie, hvor der næsten altid er nogen hjemme, er det selvfølgelig ikke så stort et problem. Bor du derimod alene, og er du altid travlt optaget af dit nye startupfirma eller en anden form for innovation, så kan det godt være, at det ikke er en god ide med hund. Det kan være, rart og betryggende at have en hund ved sin side, når man har travlt med innovation. Har man imidlertid ikke mulighed for at give den kærlighed og omsorg tilbage i form af tid, grænser det til dyrplageri.

hund og kvinde

Indret liv og økonomi

Selvom du har tiden, skal du dog også være beredt på en livsstilsomvæltning. Du skal indrette hjem og have efter hunden, og i et vist omfang skal du også indrette din daglige rutine efter hunden. Der skal altså også gås tur, når det regner.

 

Sidst men ikke mindst, er det også vigtigt, at du har mulighed for at indrette din økonomi efter din nye firbenede ven. En hund er nemlig langt fra en engangsinvestering. De kræver foder, såvel som legetøj og andet udstyr. Særlig foderet er dog vigtigt. Det er nemlig altafgørende, at du køber godt og rigtigt hundefoder til din hund. Hvis du ikke giver den lov til at jage, skal den selvfølgelig have muligheden for at få alle de rette næringsstoffer andetsteds. Vær derfor opmærksom på, at hundens foder svarer til dens størrelse og alder samt dens behov for næring.