Planke skrivebord med to lamper over

Derfor er et planke skrivebord altid et sikkert valg

22dsa11

Et moderne hjem kan se ud på mange måder. Stilarter skifter hele tiden, og hvad der var moderne i går er måske yt i dag. Det handler om konstant at være med på de bevægelser, der finder sted, samtidig med at ens egen innovation og stil ikke må drukne.

Så hvad kan du gøre for at sikre dig, at dit hjem altid er up-to-date? Jo, du kunne jo investere i møbler, der aldrig mister deres stil, og som altid er moderne – for eksempel et smukt planke skrivebord.

Planke skrivebord i stuen

Hvad er et planke skrivebord?

Et planke skrivebord er egentligt meget simpelt. Det er en bordplade af fint træ, som placeres på to sæt ben. Mere behøver der som sådan ikke at være i det. Der kan selvfølgelig indsættes nogle små skuffer eller indgraveres flot udsmykning, men minimalismen taler ofte sit tydelige sprog.

Et planke skrivebord kan dog alligevel komme i mange forskellige stilarter. Træsorten og bordets farve kan variere fra meget mørkt til meget lyst, og du vælger selv, om benene skal være af træ eller metal. I sidste ende handler det om, hvordan du får dit planke skrivebord til at passe med rummets overordnede stilart.

Hvorfor er planke skriveborde moderne?

Måske er det det minimalistiske udtryk. Eller måske er det fordi, den rå plade af træ vækker noget i vores urmenneske, som hungrer efter mere natur i dagligdagen. Uanset hvad, så har planke skriveborde i mange år været et populært valg.

Der er helt sikkert også en fordel i, at et planke skrivebord kan sammensættes på mange forskellige måder, så det passer til ethvert værelse. Der er altså rig mulighed for at eksperimentere!

Computer på planke skrivebord

Sådan finder du det rette planke skrivebord

Skal bordet placeres i en lys stue? Så har du måske brug for en træsort, der er mere mørk, for at give et kontrastfuldt match. Eller måske arbejder du på et mørkt kontor? Så kan en lys egesort give lidt liv til rummet. 

Hvis du er meget i tvivl om, hvilket planke skrivebord du skal vælge, kan du gå på internettet efter inspiration. Der findes mange forskellige hjemmesider og fora, hvor du kan få gode ideer og råd til, hvordan du bedst indretter dit hjem med et nyt planke skrivebord.