Lån til rejsen

Sådan rejser du ud i verden uden at sprænge budgettet

22dsa11

Vi danskere elsker at rejse, unge som gamle, så har vi virkelige fået smag for at opleve verden. Og med god grund, for selvom vi selv har et dejligt land her i Danmark, så er der bestemt også meget andet derude, der bare venter på at blive udforsket og sat pris på. Men at rejse er jo ikke ligefrem gratis.. – i nedenstående guider vi dig til, hvordan du kan rejse uden at ruinere privatøkonomien.

Planlæg din rejse i god tid

Planlægning er nøglen til en budgetvenlig ferie. Ofte er det nemlig sådan, at jo før du er ude, jo bedre priser kan du få. Det er også en kæmpe fordel at undgå højsæsonen, hvor priserne typisk topper. Populære ferie uger er uge 7 (vinterferien), hele påsken, hele juli (industriferien), uge 42 (efterårsferien) og perioden mellem jul og nytår. Både flybilletter, togbilletter, færgebilletter samt hoteller, lejligheder og feriehuse tilbydes ofte til meget skarpere priser, hvis du kan rejse udenfor de mest populære perioder. Man kan jo også argumentere for, at Danmark er fantastisk om sommeren. Så hvorfor ikke blive her i landet om sommeren og så i stedet rejse mod varme himmelstrøg, når vinterkulden rammer det danske land. Ofte er det faktisk også på denne årstid, vi virkelig trænger til sol og varme.

Lån til rejsen

Undersøg alle muligheder

Sørg også for at holde alle muligheder åbne. Hvorfor er et hotel nødvendigvis den eneste rigtig løsning? Mange private lejer også deres lejligheder eller huse ud. Ofte vil du både få en mere autentisk oplevelse ved at bo privat. Desuden er det typisk en hel del billigere end at bo på hotel. Fordelen ved at bo i lejligheder eller hus er også, at du selv kan lave morgenmad, frokost og aftensmad. Det kan nemlig hurtigt blive rigtig dyrt at skulle spise alle sine måltider ude hele ferien igennem – særligt hvis man er bortrejst i en længere periode.

Den alternative løsning

Endelig findes der en alternativ løsning – måske mest til dig med is i maven og et fleksibelt skema. Du kan nemlig satse på en afbudsrejse. Med en sådan type rejse vil du typisk skulle rejse med dags varsel. Til gengæld kan du være heldig at få fly, hotel med alle måltider inklusiv til en yderst fordelagtig pris. Denne løsning egner sig måske bedst til yngre par, der bare søger sol og varme.

Hvis du stadig synes det er svært at finde råd til en ferie, tros ovenstående forslag, så læs mere her. Der findes nemlig måske en fornuftig løsning på dit problem.

Husk på at rejse er at leve. Det er med andre ord det eneste du køber, som reelt gør dig rigere – i hvert fald rigere på oplevelse. Og netop derfor prioriterer mange at gøre plads til ferier og oplevelser i deres privatøkonomi.