Betalingskort i Bukselomme

En økonomisk indsprøjtning kan være en god hjælp til den nye iværksætter

22dsa11

Det kan være meget tilfredsstillende at starte op som iværksætter, men det er ikke altid en dans på roser. Faktisk går der ofte et stykke tid, før en nystartet virksomhed begynder at genere et overskud, du kan leve af. Indtil dette sker, er det dog stadig nødvendigt at fortsætte med hele tiden at udvikle videre på din innovative drøm, og dette kræver desværre kapital. Det er derfor meget sjældent, at du kan starte en virksomhed, uden at du får brug for en form for lån i den første tid.

Innovation er en større proces

Et midlertidigt lån til virksomheden er ingen skam

Ofte er det at låne penge forbundet med, at du er dårlig til at håndtere din økonomi, og der er derfor kommet en vis skam i at erkende, når man har brug for et lån. I forhold til en virksomhed, er det dog langt de fleste, der får et lån enten gennem private lån, online lån eller lån af banken. Når du har erkendt, at du har brug for et lån, er det derfor bare vigtigt, at du undersøger, hvor du bedst muligt kan find billige lån.  Lån penge med lav rente online, så du ikke betaler for meget for dit lån. Der er nemlig mange forskellige lånemuligheder, og du er selvfølgelig interesseret i så billigt et lån som muligt, så du ikke skal tilbagebetale mere end højst nødvendigt.

At låne penge er som sagt ingen skam. Du skal dog aldrig låne mere end højst nødvendigt, da der tilfalder renter og nogle gange gebyrer på dit lån. Især renterne er en god årsag til, hvorfor du aldrig skal låne mere, end du har brug for. Hvis du eksempelvis mangler 10.000 kr. men låner 15.000 kr., så vil der komme renter på 5.000 kr., som du egentlig ikke havde brug for.

Der skal penge til at klare alle udgifter

Sådan udvælger du et billigt lån

Når du skal til at begive dig ind i det store lånemarked, så vil du ret hurtigt stifte bekendtskab med begrebet ÅOP. Dette er de årlige omkostninger i procent på det lån, du kigger på. Desto lavere ÅOP du kan finde, desto bedre en lånemulighed er der tale om. Det kan være en god idé at sammenligne mange forskellige lånudbydere, inden du sætter dig fast på ét specifikt lån. Dette er en proces, der godt kan tage lidt tid, men tiden er godt givet ud, hvis du eksempelvis kan spare 10 eller 20% i ÅOP ved at kigge på flere lånemuligheder. 

Skal du eksempelvis låne 50.000 kr. til din virksomhed, og du kan spare 20% i ÅOP, så er dette en årlig besparelse det første år på omtrent 10.000 kr. Det er derfor godt givet ud økonomisk, hvis du tager dig tiden til at udvælge det helt rette lån, der passer til dig og ikke mindst din virksomhed, så du kan få det økonomiske boost, du har brug for i opstartsfasen.