tomme toiletruller

Skab kreative genbrugsideer ud af dit affald

22dsa11

Kender du også det, at alt affaldet begynder at fylde lidt meget? Du har mange overflødige ting og sager rundt omkring, som du ikke helt har fået styr på endnu? De gamle vinflasker er måske ved at stable sig op, samtidig med at bukserne i skabet ikke helt passer så godt længere. 

Men i stedet for at skille sig af med disse ting, hvorfor så ikke konstruere nye brugbare ting? Læs med her og få gode ideer til, hvordan du bedst muligt genbruger dine gamle ting og skaber nye innovationer, som med garanti vil være helt enestående!

flasker

Fra tom flaske til fin lysestage

Hvis du har tomme flasker stående fra enten øl eller vin, er mulighederne uendelige med disse. Blandt andet kan du skabe dine egne personlige lysestager ud af dem. Du starter med at fjerne den gamle mærkat på flasken, derefter kan du sætte stearinlys i den. For at gøre den mere personlig, kan man også vælge at male flasken med glasmaling. 

Dermed er den gamle flaske forvandlet til en ny smuk lysestage! Du kan også finde en fin lysekæde frem, og putte den ned i en tom flaske, for at skabe en anderledes lysestage.

Genbrug dit aflagte tøj

De gamle stykker tøj, som ligger allerinderst i skabet og fylder, kan du sagtens også genbruge. Hvis du har et par slidte bukser, kan du klippe benene af, og så har du et par helt nye shorts! Har du derimod en gammel T-shirt, kan den med et par få klip forvandles til en sød sommertop. Alt du skal gøre er blot at klippe en smule af længden af, samt ærmerne. 

Ligger du inde med en symaskine, vil dette klart være en kæmpe fordel i denne situation. Du kan altid lave de afklippede tøjstumper om til et fint hårbånd eller bruge dem som bånd generelt.

bukser og en saks

Du skåner ikke kun miljøet

Har du tomme ruller fra enten toiletpapir eller køkkenruller liggende, kan disse også sagtens genbruges. De tomme ruller kan både bruges som en ledningssamler eller en holder til diverse skriveredskaber. Dertil kan rullerne også fungere som en gavepapirsgemmer, det eneste det kræver er bare et enkelt klip på langs.

Du skåner ikke kun miljøet ved at genbruge dine gamle ting, det er også muligt at spare en del penge ved at kreere nogle ting selv. Tilmed kan du sætte dit eget præg på nye kreationer og dermed gøre dem helt unikke!