planter

Hvilke planter skal du have stående i stuevinduet?

22dsa11

Kunne du godt tænke dig noget mere grønt og levende inde i stuen – eller et af de andre rum i dit hjem? Det kan være rigtig dejligt at have noget levende og grønt inde i ens hjem. Vi kan tydeligt mærke det på vores sindstilstand, når vi har grønt omkring os.

Men hvilke slags planter skal vi egentlig have derinde? Læs med her og se om du kan finde frem til, hvilken slags planter der er bedst for dig.

Funktion eller pynt?

Nogle planter er kun til pynt, imens andre har en bestemt funktion – udover naturligvis at give et grønt og frisk indtryk i ens hjem. Man kan nemlig vælge at holde stueplanter, som blot blomstrer og ser rigtig kønne ud. Eller man kan vælge at have forskellige former for spise-planter stående som tomatplanter, chiliplanter og lignende.

Hvilke former for planter du vælger, kommer i høj grad an på dit humør og tilbøjelighed. Har du det bedst med, at alt i dit hjem tjener en bestemt funktion? Eller går du højt op i udseendet, og at der skal se pænt og dekorativt ud i dit hjem? I så fald er det nogle flotte blomster, du skal ud og have fat.

Der er ikke noget galt med enten det ene eller andet, men kommer i høj grad blot an på din egen personlighed.

Hvor nemme skal de være at passe?

Hvis du ikke har så meget erfaringer med at holde liv i planter, så kan det godt virke en lille smule overvældende at købe en masse forskellige slags planter hjem, som skal passes på hver sin måde. Det kan endda også have meget negative konsekvenser for dig i fremtiden, fordi du kan ende med, at de alle går til, og du dermed helt opgiver at have planter i hjemmet.

plante

Det er derfor det bedste at holde sig til nogle lette planter, hvis du ikke har så meget forstand på blomster og planter lige nu. Og så kan du altid tilegne dig mere viden senere hen, så du kan få nogle mere avancerede planter stående.

Avanceret plantepasning

Hvis du har mod på at kaste dig ud i et lidt mere avanceret plantepasningsniveau, så har du heldigvis nogle ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig. Du kan nemlig finde masser af viden om, hvordan planter skal passes på nettet.

Internettet er skam ikke kun et sted, hvor du finder sider som https://erotube.dk/. Det kan derimod være en kilde stor information – og hvor du blandt andet kan finde andre planteelskere, som kan fortælle dig, hvordan du bedst holder dine nye grønne venner i live.

Mange af disse planteelskere er rig på erfaringer med, hvordan en bestemt planteart skal passes og kan for eksempel fortælle dig, hvor ofte dine stueplanter skal vandes, eller at direkte solskin er den sikre død for orkideer. Ræk ud til nogle af disse planteelskere, dan dig nogle relationer med dem og lær en masse fra dem. Måske det endda på længere sigt kunne gå hen og udvikle sig til gode venskaber?