Kvinder dyrker yoga

Sådan lever får du en sund livsstil som selvstændig

22dsa11

Du er selvstændig og har mange ting om ørerne. Det kan ofte føre til meget stress og dårligt heldbred. Derfor skal du huske at passe på dig selv som selvstændig. Stop op og træk vejret. Læg arbejdet fra dig, når du har fri og hold fri. Det er så vigtigt at have sin krop med, når man er selvstændig. Ellers vil det hele falde sammen. Her kan du få inspiration til, hvordan du får en sund livsstil som selvstændig. Det kræver ikke så meget. 

Grøn park natur

Dyrk motion 

Du tænker måske, at du ikke har tid til at presse træning ind. Men det er en god idé at træne. På denne måde får du tankerne væk fra arbejdet, og du fokuserer kun på det fysiske arbejde. Træning gør faktisk, at du får mere overskud og generelt er gladere. Så det kan helt sikkert betale sig at træne nogle gange om ugen. Desuden er det også sundt for kroppen, og den vil kunne holde til meget mere. Du skal dog huske ikke at overdrive. Man skal gøre alt med måde. Det kan være smart at købe et træningsur, så du kan have styr på din puls mm. Du kan selv bestemme om dit ur skal have 4G. Læs mere om dette lige her.

Søg ud i naturen  

Studier viser, at naturen har en beroligende effekt på mennesket. Derfor skal du huske at udnytte naturen. Du kan gå en tur i en park nær dig. Tag noget musik i ørene og lad dig flyde med. Kig på det visuelle og prøv at glem dine tanker om fx arbejde. Du kan også gå en tur med fx en ven eller veninde. På denne måde plejer du dit sociale liv og på samme tid nyder du naturen. Snup en kaffe og nyd hinandens selskab. Venner er vigtige, og selvom du er selvstændig, skal du også have tid til dit sociale liv. 

Nyd dine venners selskab 

Som antaget ovenfor, er venner vigtige. Man skal huske at pleje sin venskaber, også selvom, man har travlt. Dette kan du gøre på mange forskellige måder. Måske vil du lave en madklub med dine nærmeste? Måske vil du træne med en god ven eller veninde. Der er mange muligheder, og det handler om at finde på noget, der passer til netop jeres venskab. Glem aldrig dine venner – det er dem, der fx vil være der for dig, når du ikke er selvstændig mere. 

Spis sundt 

Når man er selvstændig, kan man tit spise en hurtig og usund frokost. Men den går ikke altid. Man skal passe på sin krop, og det gør du også ved at spise sundt. Du kan fx gøre noget mere ud af dit køkken derhjemme, så det bliver sjovere at købe mad. Køb fx en rygeovn. På denne måde tager du madlavningen et skridt videre, og det kan måske også blive en ny hobby. 

Grøntsager i kurv

Find indre ro

Noget af det vigtigste, når man er selvstændig, er at finde indre ro. Du vil kunne klare det meste, hvis dit sind er roligt. Der er flere måder at finde indre ro på. I dag er det især populært at dyrke yoga og meditere. Hvis du ikke har prøvet dette før, er det helt klart et forsøg værd. Ellers kan du som tidligere nævnt søge ud i naturen. Det er noget af det mest beroligende, og du fortryder aldrig en lang tur i smukke omgivelser. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *