Der skal genereres idéer

Mangler du penge til at finansiere din idé?

22dsa11

Har du fået en god idé, men mangler den finansielle kapital til at starte forretningen? Der findes flere forskellige metoder, når det kommer til at finde kapital. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre og hvad der måske passer bedst til din forretningsidé. 

En idé kræver finansiering

Har du et lille behov? 

Hvis du skal til at starte en forretning online kræver det oftest mindre kapital end en fysisk butik. Så hvis din idé kræver at du skal udvikle en app, har du måske et mindre behov end mange andre. 

Hvis man har brugt sin egen opsparing på sin idé eller man skal bruge den andetsteds kan man starte med at spørge familie og venner. Da der er tale om et mindre behov kan de være behjælpelige i det første stykke tid med henblik på at du tilbagebetaler så hurtigt som muligt. Du kan også låne et mindre beløb hos flere personer for til sammen at få samlet et større beløb. 

Du er måske godt i gang med din virksomhed og er måske allerede i gang med leverandører, kunder og andre aktører. Hvis du har et godt forhold til dine leverandører, kan du spørge om du må få længere tid på kredit, hvilket betyder, at du får længere tid til at skulle betale for dine råvarer. Dette kan være meget hensigtsmæssigt, hvis du står i den situation, hvor du kan omsætte råvarerne før du skal betale for råvarerne. Dette sikrer også at leverandører får sine penge og de kan derfor godt gå med til sådan et forslag. 

Hvis der derimod er tale om en uforudset udgift der kan gå hen og få en fatal konsekvens for virksomheden, kan du derimod tage et mobillån.  Mobillånet sikrer at du får pengene hurtigt og effektivt og du kan derfor betale en eventuel regning med det samme. 

Gevinst

Har du et stort behov? 

Har du fået en idé der kræver en masse kapital, har du et ganske stort behov. Dette kan være i form af køb af maskiner, biler, bygninger eller til at videreudvikle et fysisk produkt. Det kan være en dyr omgang, men der findes dog hjælp at hente. 

Du kan benytte dig af crowdfunding, hvor en flok mennesker ønsker at investere i din idé. Dette er ideelt for en iværksætter der virkelig tror på sin idé og kan få andre til at tro på det samme. 

Det kan også være du har brug for et lån. Der findes mange forskellige låntyper alt efter, hvad dit behov er og hvor gammel du er. Der er dermed også mulighed for at finde store lån til en situation, hvor du skulle have et stort behov.