Hold konfirmationsfest på budget

22dsa11

Fester er altid noget, der kan løbe løbsk prismæssigt. En konfirmationsfest for dit barn er ingen undtagelse. Forventningerne er høje, og der foregår ofte interne konkurrencer børnene imellem, i forhold til hvem der får størst og mest. Det skal dog understreges at en god og helt unik konfirmationsfest sagtens kan holdes på budget. Find inspiration til konfirmationen på konfirmationsnyt.dk, og inddrag barnet i de beslutninger og den økonomi, der er forbundet med at holde festen. På denne måde opnås medbestemmelse og ejerskab.

Spar penge på lokalerne

For at en fest bliver god, drejer det sig ofte om stemningen, der er til festen. At folk føler sig godt tilpas og hygger sig med hinanden. Det har derfor ikke den store betydning, om festen bliver holdt i fancy lokaler eller hjemme i dagligstuen. Når du holder konfirmationsfest på budget, kan der være mange penge at spare på sidstnævnte. En anden fordel ved at holde konfirmationen hjemme er, at festen kan fortsætte til langt ud på natten, at stemningen er uformel, og at det typisk er hyggeligere at være i hjemlige rammer, hvor man er afslappet.

Stå selv for maden

Alt efter hvor mange penge der er til rådighed, er der flere måder, man kan spare penge på maden. I stedet for serveringspersonale kan man lave en buffet og selv stille frem og klare arbejdet. Ligeledes er der cateringmad, der er billigere end andet, og hvis pengene er meget små, kan man også selv lave maden. Lav fx små retter løbende der kan fryses ned og anvendes senere.

Lav din egen pynt

Når man holder konfirmation hjemme, må man selv stå for udsmykningen. Her er det med at inddrage den unge i forhold til valg af farver og omfang. I kan selv finde papir og saks frem og begynde at lave pynt, eller I kan finde færdigpakkede løsninger på internettet. I kan også sammen dække et flot bord med foldede servietter og fine blomster.

Find gode priser på konfirmationstøj online

Prisen på konfirmationstøj er ofte også dyrt. Ikke nok med konfirmationskjoler, jakkesæt og slips til selve dagen, så skal de unge også have et nyt sæt tøj til blå mandag. For at holde prisen nede i et fornuftigt leje kan det være en idé at lave lidt forarbejde, hvor priser tjekkes ud online, som du kan gøre her, og denne vej igennem, finder den billigste løsning, som den unge også kan være tilfreds med. Du kan også afsætte et beløb og give den unge pengene i hånden til selv at gå ud og få pengene til at række.

Inddrag konfirmanden i beslutningerne
Den bedste måde at undgå skuffelse er ved at inddrage dit barn i beslutningerne omkring festen. Den unge vil føle et ejerskab ved at være med indover i de vigtige beslutninger og få at vide, hvordan økonomien er i forhold til festen, der skal holdes. Det kan også være en god investering at fortælle den unge om den større mening med at blive konfirmeret, og hvad der ligger til grund for ceremonien. På denne måde vil den unge også opnå en større mening og taknemmelighed i forhold til det, der trods alt kommer til at ske, på budget eller ej.