Babyshower

Hold et babyshower – det er super hyggeligt

22dsa11

Det er vidunderligt at skulle have et barn, og jo mere terminsdatoen nærmer sig, des større er spændingen og uroen i forhold til både fødslen og fremtiden med et barn. En ting, der kan skubbe glæden foran uroen, er et babyshower. 

Et babyshower er et forholdsvis nyt fænomen, som vi herhjemme har taget til os fra Amerika. Vi har dog tilpasset traditionen til vores mere nedtonede temperament. Det skal nemlig bare være hyggeligt.

Stork med baby

Hvad er et babyshower?

Det amerikanske fænomen, babyshower, er en sammenkomst af mennesker, der står den vordende mor nær, og som gerne vil fejre og markere glæden ved, at der snart kommer et lille barn. Det vil typisk være de kvindelige bekendte, som står moren nær, der samles og siger tillykke på forhånd.

Gæsterne har en lille gave med, som kan være enten til barnet eller til barnets mor. Der kan godt være serveret lidt let til sådan en anledning, men hovedformålet er at vise sin støtte og glæde på den lille families vegne.

Hvilken gave har man med til et babyshower?

Der er ikke på den måde regler for, hvilken gave man har med. Det kan som sagt være en lille sød ting til babyen. Det kan være sådan noget som for eksempel lidt tøj, et lille stykke legetøj eller lignende. Det kan også være en ting, der er mere beregnet til den kommende mor, som nok har brug for lidt forkælelse.

Hun kunne for eksempel få sådan noget som chokolade, kaffe, cremer, nogle retter mad til fryseren, et gavekort på noget babysitning eller lignende. Altså noget, der kan lette hende i den kommende krævende periode.

Har du brug for noget mere inspiration til, hvilken gave du kan have med til et babyshower, så kan du se nogle flere tips her. De idéer kan du så snuppe direkte, eller du kan finde på noget helt andet, som måske er inspireret af dem.

Babysko

Giv en gave, der kan gemmes

Det vil typisk være sådan, at der er mest fokus på den nye familiesituation lige i starten. Senere kan det godt gå lidt i glemmebogen, at det stadig er krævende at være forældre til en baby. Måske kunne din gave være, at du assisterer lidt længere ude i fremtiden.

Det kan være tilbud om at komme med noget mad, at passe babyen et par timer, at støvsuge eller noget andet praktisk. Det er lige netop sådan nogle ting, som forældrene har allermest brug for, fordi der mangler overskud. 

Det behøver ikke at være en gave, der er pakket ind, det kan sagtens være et løfte til dig selv om at tilbyde din hjælp om noget tid. Sådan en periode varer i et par år.