bærbar

At rejse kapital som ny iværksætter

22dsa11

Når du ønsker at starte op som iværksætter, så kræver det mange gange, en solid opsparing at komme godt i gang. Der kan være flere ting, som er på spil så som indkøb af varelager, produktion af varer, lagerplads, en fysisk butik, interiør og meget andet. Fælles er, at det alt sammen koster penge, som du måske ikke har til rådighed på forhånd eller mulighed for at spare op inden for en fornuftig tidsramme. Se en samlet oversigt og vejledning over dine muligheder for at rejse kapital til din virksomhed.

Lån penge til opstart af virksomhed

Det er ofte svært at få lov til at låne penge til virksomhedsopstart i banken, i så fald skal man kunne stille sikkerhed i form af friværdi eller finde en, som vil kautionere for dig. Det er dog stadig muligt at låne penge, da der findes mange låneudbydere på nettet. Her skal du sætte dig grundigt ind i regler og vilkår, inden du optager et sådan lån. Det vigtigste tal er det endelige beløb, som lånet koster dig i alt, når det er afviklet. Prøv gerne andre muligheder først.

computer

Aktiebaseret finansiering

Du har også mulighed for at finde en investor, som vil købe sig ind i din virksomhed ved hjælp af aktier. Her skal du altså finde en, der tror på din virksomhed, og så vil sætte penge i den og derved hjælpe dig i gang, mod at få del i dit overskud. Det kan være en god løsning, og der findes flere steder, hvor du kan søge efter en investor. Du skal være god til at præsentere din forretningsplan, og du skal have gennemarbejdet din plan flere år ude i fremtiden. Husk på at du skal have noget til at ”bide på krogen”, derfor skal du sælge dig selv og din idé godt og velforberedt.

Funding løsninger

Ganske få kan lykkes med at søge Soft funding hos EU. Her søger man kapital hos EU, som hverken skal have andel i din virksomhed eller tilbagebetales senere.
En anden funding-mulighed er Crowdfunding. Dette er et koncept, hvor alle kan donere penge til dit projekt. Du kan eventuelt tilbyde dem rundvisning eller andet relevant, for at få flere til at betale til din virksomhed. Ved Crowdfunding bør du være åben omkring, hvad hver en krone bruges til, så dem, der har betalt til dig, har mulighed for at følge din udvikling.

mønter