Kirkegård

Yoga kan hjælpe dig igennem sorgen over en afdød

22dsa11

Når en person der står os nær dør udløser det stor sorg. Det er en naturlig del af det, at miste et menneske i sit liv. Men det er også vigtigt, at man ikke falder i et sort hul, som man ikke kan komme op af. På et tidspunkt skal man igennem sorgen, og tilbage til livet. Her kan yoga være en hel fantastisk hjælp.

Sorg kan skabe depression

At miste er en naturlig del af livet. For mange vil det være ved ens forældre, hvor man for første gang står overfor at skulle tømme et dødsbo, arrangere en begravelse og skulle forholde sig til de følelser det medføre. For nogle vil forfærdelige ske, at det er venner eller børn man mister, hvor man pludselig står i en situation man aldrig have troet man skulle komme i.

Lige meget hvad er døden en forfærdelig begivenhed, som fylder os med stor sorg. Sorgen er en naturlig del af det at miste, og for mange er det en nødvendig proces for, at bearbejde tabet over en elsket.

Men for nogle vil sorgen udvikle sig til, at blive en depression. Til at starte med vil det udforme sig som normal sorg. Men lige pludselig er der gået flere år, og man er stadig præcis det samme sted, som man var lige da man mistede sin elskede. I dette tilfælde bliver sorgen skadelig.

Sorg

Man har brug for hjælp

Hvis sorgen udvikler sig på denne måde, har man brug for hjælp. Man kan ikke komme naturligt igennem sorgen, og har brug for hjælp ude fra. Den kan komme i form af psykologihjælp. Men for mange vil det blot gøre det værre, at snakke om den afdøde. Man kan opleve at man vedligeholder følelserne, som man allerede har gået rundt med i lang tid.

I disse tilfælde er der behov for noget helt andet. Man har brug for at slippe tankerne, komme ned i sin krop og tilbage til hverdagen. Man har brug for en fysisk måde at komme igennem sorgen. Man har brug for mærke en glæde og en energi, man ikke kan få ved at snakke om det.

Heldigvis findes der et sted at gå hen, hvor du kan få opfyldt alt dette og meget mere.

Yoga

Yoga er vejen

Her kan yoga være lige præcis det man har brug for. Yoga har de seneste år taget vesten med storm. Praksissen har været kendt i østen i mange tusinder år, men er først kommet til vesten for nyligt. I dag kan du gå til yoga i næsten alle almindelige fitnesscentre. Og overalt finder man også masser af andre forskellige tilbud.

Yoga er kendt for at skabe balance, ro og glæde i kroppen. Og det er lige præcis det man har brug for, hvis står i en stor sorg, man ikke kan komme ud af. Det kan være med til, at få dig ned i kroppen, og give dig energi. Det kan være en pause fra den sorg du går rundt med. Og kan være med til at give dig energi til, at komme tilbage til livet.

Yoga har fået videnskaben bag sig, og hjælper i dag mennesker med alt fra stress til mangel på energi. Derfor er yoga også perfekt til situationen hvor du har mistet en elsket, og har brug for at finde dig selv og komme tilbage til livet.

Yoga er kommet for at blive, og kan selvfølgelig også sagtens bruge, selv hvis du ikke har mistet en der har stået dig nær. Yoga kan laves af alle, og de fleste vil hurtigt forelske dig i den gamle praksis.