Sådan finder du en billig a-kasse

Sådan finder du en billig a-kasse

22dsa11

Der er mange måder at finde en billig a-kasse på. Du kan prøve at spørge venner og familie om, hvilken a-kasse de har, og hvad den koster. Det kan give dig en god ide om, hvad der er billigt, og hvad der er dyrt. Det giver dig også mulighed for at høre, hvad de synes om deres a-kasse.

Du kan også prøve at søge på nettet og se på de forskellige resultater, du får. Så kan du vælge den a-kasse, der er billigst. Endelig kan du også finde en billig a-kasse via billig-akasse.dk. Det er en sammenligningsside på nettet, hvor de har gjort det nemt for dig at få et overblik over de forskellige a-kasser. Du går ind på siden og kan både se pris, og hvor tilfredse andre er med den a-kasse. Det gør det muligt for dig at finde ud af, hvilken a-kasse du gerne vil have.

Du kan klikke dig videre fra sammenligningssiden direkte til a-kassens egen side. Her skal du udfylde en formular og kan så blive medlem via nettet. Det er altså en god løsning for dig at gøre det på den måde.

Er der forskel på kvaliteten ved en billig a-kasse og en dyr?

Der bør ikke være forskel på kvaliteten mellem en billig og en dyr a-kasse. De tilbyder som regel præcis det samme. De kan hjælpe dig med at få dagpenge og kan hjælpe dig med at spare op til efterløn. Der er altså flere forskellige muligheder, når du har med en billig a-kasse at gøre.

Du skal også have lige mange penge udbetalt, uanset om du er medlem af en billig a-kasse eller en dyr. Der er altså heller ikke nogen forskel i forhold til det. Du får ikke flere penge i dagpenge, fordi du betaler et højere kontingent i a-kassen.

Det, du skal være opmærksom på, når du vælger a-kasse, er altså, hvor meget den koster, hvor tilfreds andre er med den, og hvilke faggrupper den henvender sig til. Nogle a-kasser henvender sig til bestemte faggrupper og har udelukkende fokus på at hjælpe dem. Andre har et langt bredere fokus og kan hjælpe mennesker på tværs af faggrupper. Det er derfor op til dig, hvilken type a-kasse du gerne vil have.

Kan jeg både være medlem af en billig a-kasse og en billig fagforening?

Du skal være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Hvis du ikke er det, kan du kun få kontanthjælp, hvis du bliver arbejdsløs, og der er en lang restriktioner i forhold til det. Samtidig er kontanthjælpssatsen i langt de fleste tilfælde lavere end dagpengesatsen. Det er altså en god ide, at du har sikret dig mod arbejdsløshed ved at være medlem af en billig a-kasse.

Du behøver ikke at være medlem af en fagforening for at være medlem af en a-kasse. Det er helt op til dig, om du vil begge dele. En fagforening kan typisk hjælpe dig, hvis der opstår konflikter med din arbejdsgiver, eller du på anden måde har brug for rådgivning i forhold til dit fag.