Køb guitar

Begyndervejledning til at købe din første guitar

22dsa11

Der findes et par grundlæggende ting, som du skal holde øje med når du skal købe din første guitar. Drejer dette sig om en guitar til dig selv, eller er du på udkig efter en guitar til en anden? Selv hvis du intuitivt er tiltrukket af en bestemt guitar, så er dette dog ikke ensbetydende med, at den vil passe til din musikalske stil og smag. Hvis det er en guitar til en anden, så skal du oven i købet være endnu mere bevidst om den andens specifikke smag. Køb guitar er ikke bare sådan lige til, så det er derfor vigtigt at du stiller dig et par grundlæggende spørgsmål. Læs videre her.

 

Sådan vælger du din første guitar

 

  • Hvad er dine behov? Vil du være bedst stillet med en akustisk eller elektrisk guitar. Lad dette valg være afhængig af din ønskede stil.
  • Hvad har du mulighed for at spendere på din nye guitar? Som tommelfingerregel er det altid bedst at vælge en god guitar, så du starter med udstyr i god kvalitet. Hvis du f.eks. er ung, så har du måske ikke de store midler. Hvis dette er tilfældet, så vil det måske være en god idé at lånen lidt ekstra penge til at få råd til drømmeguitaren. Se f.eks. https://laan-penge.nu/laanetyper/laan-18-aarige/, og se hvad dine muligheder er.

Lån penge

  • Har du brug for at se guitaren fysisk inden du køber? Dette vil ofte være en rigtig god idé. Der er trods alt intet der kan måle sig med at fysisk at prøve en guitar.
  • Har du brug for lidt ekstra tilbehør, så vedligeholdelsen af guitaren bliver nemmere?

Vælg en form og stil, som du synes om

Når dette så er sagt, så bør du alligevel altid vælge en guitar der tiltaler dig. Hvis der er én stil, der tiltaler mere end andre, så bør du derfor fokusere ind på denne. Det skal dog siges, at der ikke er det store stilistiske udvalg blandt akustiske guitarer, så hvis du er på udkig efter en akustisk model, så er dette ikke nær så relevant. Til gengæld er der et langt større udvalg blandt elektriske guitarer både når det kommer til størrelse, materiale, form, lyd eller feel.

Bestem hvor stort dit budget er

For ikke fuldstændig at forkøbe dig på en guitar, så er det absolut vigtigt at du ved præcis hvor meget du ønsker at bruge på din nye guitar. På denne måde slipper du også for unødigt at friste dig selv. For der findes virkelig nogle lækre modeller på markedet, der desværre også koster en mindre formue; og der er jo ikke den helt store fidus i at vælge den allerdyreste model, hvis du er fuldstændig nybegynder. Vælg derfor hellere en lidt billigere model, indtil du 100% ved om guitarer er noget for dig.

Se din guitar med dine egne øjne før du endelig vælger guitar

Alle guitarer i begynderklassen har nogenlunde de samme specifikationer, så det er derfor rigtig vigtigt at guitaren føles godt, og samtidigt ser godt ud. For jo bedre en guitar føles og ser ud, jo større sandsynlighed er der for at du vil tage den ned af stativet, og begynde at øve dig.

Find noget godt tilbehør

Fordi du netop er nybegynder, så vil det ofte være en god idé at købe en startpakke. En typisk startpakke vil som regel indeholde din guitar, en behagelig rem, en mini-forstærker samt de nødvenige kabler. Dette er en god idé, fordi du derfor er klar til at gribe din nye guitar og begynde at spille uden at skulle ud og investere i andet tilbehør. Dette er dog ikke et krav, men vil blot gøre det hele en smule lettere. Et andet godt tip ville desuden være, at du køber rigeligt ind med ekstra guitarstrenge. Der er nemlig en langt større sandsynlighed for at du vil bruge en hel del strenge – især i begyndelsen.